FCB - MADRID

FCB-R.Madrid: A cruel blow (1-2)

Barça have lost to a practical and effective Real Madrid, but have come out of the game with their heads held high

A Cristiano Ronaldo goal just after Alexis had equalised was enough to sentence tonight’s clásico at the Camp Nou. Barça are now seven points adrift of the leaders

El tricampió de Lliga ha perdut davant l’etern rival el dia que pràcticament es decidia el present campionat. El Madrid s’ha trobat amb un gol al minut 16 i s’ha dedicat a especular amb la renda. El Barça, sense la clarividència ofensiva habitual, ha dominat, però no ha trobat la manera de desarticular el mur blanc fins al minut 70, quan Alexis ha empatat. El somni culer esvairia a continuació, amb un gol letal de Cristiano Ronaldo. Amb la tornada del Chelsea a tocar, la Lliga queda ara a set punts.

Partit obert d’entrada

L’intercanvi de cops inicial ha beneficiat clarament el Madrid. La primera ocasió ha estat seva en un córner rematat amb el cap per Cristiano Ronaldo, amb una bona resposta de Valdés (min 4). Tot seguit, Alves tallava una pilota a la defensa blanca i era Casillas qui havia d’apagar el foc. El 3-4-3 amb el brasiler d’extrem i la presència de Thiago i Tello eren les sorpreses tàctiques blaugranes. El Barça buscava amplitud i fer-se amb el control del joc que li hauria d’haver aportat la superioritat numèrica i tècnica al mig del camp. El Madrid, per la seva banda, volia tapar al màxim els espais i exprimir les seves millors armes: el joc aeri i el contracop.

0-1 desafortunat

Ha estat precisament en un altre servei de cantonada quan el quadre merengue s’ha avançat, al minut 16. L’acció, de molt infortuni de Valdés i Puyol, ha deixat la pilota franca a Khedira a l’àrea petita perquè només l’hagués d’empènyer al fons de la xarxa. Amb el gol, els locals han fet una passa endavant i els visitants, enrere. La reacció barcelonista ha estat plena de caràcter, però sense la profunditat necessària per triturar la teranyina dels de Mourinho. El Barça només podria crear una oportunitat en tot el primer temps. Això sí, ha estat claríssima: una assistència de Messi ha deixat Xavi sol i Casillas ha desviat el xut del ‘6’.

Control i insistència culer

Des del 0-1, els únics que atacaven eren els locals. Cada vegada amb més finor, obligant moltes vegades al Madrid a regalar la pilota just després de recuperar-la. Tot i això, el contrari es trobava còmode amb el guió que se seguia. No li suposava cap trauma oblidar-se de l’esfèrica. Com a preludi del descans, un autèntic diluvi ha sorprès els més de 99.000 aficionats que presenciaven el xoc de trens. La tempesta ha continuat durant part de la segona meitat. La dinàmica del partit també seria la d’abans de la mitja part: atac local, defensa visitant -amb línies molt juntes i endarrerides- i escasses opcions. Al minut 53, Tello n’ha trobat una de boníssima, encara que ha disparat molt desviat.

Un minut decisiu

Animava el Camp Nou, fidel i indignat per les pèrdues de temps madridistes. Les interrupcions del joc per part dels blancs han estat una constant. L’entrada d’Alexis –per Xavi- ha suposat el punt d’inflexió que necessitava el Barça perquè el xilè ha empatat en una acció plena d’empenta (min 70). L’èxtasi ha durat poc a l’estadi. I és que, pràcticament en la jugada següent, Cristiano Ronaldo ha guanyat l’esquena a la defensa local i ha marcat l’1-2 driblant Valdés. Un cop duríssim i definitiu a les esperances del Barça. Se li ha escapat el partit i la Lliga no sense intentar-ho, amb més cor que cap, fins al final. I l’afició, malgrat la decepció, ha reconegut el seu esforç amb una històrica ovació.