Sabtu, 12 Mei 2012

Pinto, baixa contra el Betis


El porter té un esquinç al turmell dret i no viatjarà amb l’equip aquest dissabte per disputar l’últim partit de Lliga d’aquesta temporada, al camp del Betis

Guardiola disposa de 15 jugadors del primer equip, entre ells Keita, a més del joves Oier, Tello, Montoya i Bartra

Alexis, per la seva banda, segueix de baixa i tampoc serà al Benito Villamarín


José Manuel Pinto no s’ha entrenat aquest divendres a causa d’un esquinç al turmell dret. El porter ha fet tractament i és baixa per al partit d’aquest dissabte davant el Betis (22 hores). En el seu lloc Guardiola ha decidit convocar el jugador del Barça B Oier Olazabal, que forma part de la llista de 19 futbolistes per a l’últim partit de Lliga d’aquesta temporada i que tindrà lloc a l’estadi Benito Villamarín. La convocatòria la formen 15 jugadors del primer equip –entre els quals es troba Keita un cop recuperat de les molèsties al soli de la cama esquerra- i la completen Bartra, Tello, Montoya i Oier. Recordem, a més, que respecte a l’últim partit Guardiola recupera Piqué i Cuenca, amb l’alta mèdica des de dimarts.

Són baixa per al partit Puyol, que serà operat aquest dissabte, i Alexis, que continua treballant al marge per recuperar-se de la contusió a la cuixa esquerra. Sense oblidar les absències de Villa, Fontàs i Abidal.

Darrera sessió

Els homes de Guardiola han fet aquest matí el darrer entrenament abans de viatjar dissabte a Sevilla. Una sessió que ja ha comptat amb Tito Vilanova, absent en els últims dies per culpa d’un procés víric.

Al principi de l’entrenament l’equip ha aprofitat per felicitar Andrés Iniesta, que aquest divendres fa 28 anys.

La llista


Valdés, Alves, Piqué, Cesc, Xavi, Iniesta, Messi, Thiago, Mascherano, Keita, Sergio, Pedro, Afellay, Adriano, Cuenca, Oier, Tello, Bartra i Montoya.

El Villamarín, darrer assalt de Guardiola


El tècnic s’acomiadarà de la banqueta del Barça a la Lliga en un camp on no va poder vèncer en les dues visites anteriors

El Betis es va avançar per 2-0 en els dos precedents


El darrer partit de Pep Guardiola a la banqueta és en una plaça complicada: l’estadi Benito Villamarín de Sevilla. Curiosament, és un dels pocs escenaris en què mai ha pogut vèncer. Dues visites, un empat i una derrota. Dissabte té la tercera oportunitat per redimir-se.

Ensurt, reacció i empat

A la 23a jornada de la Lliga 2008/09, el Barça visitava el Betis després de 22 compromisos sense perdre, 10 victòries consecutives en el campionat i 9 de seguides a domicili. Els locals van amenaçar seriosament la imbatibilitat blaugrana en avançar-se per 2-0 en 24 minuts. Dos gols d’Eto’o rescatarien un punt valuós per als interessos visitants, que s’acabarien proclamant campions. El Betis, en canvi, descendiria.

Derrota intranscendent

És per això que la darrera visita del Barça a Heliópolis no corresponia a un partit de Lliga, sinó de Copa. En el curs passat, el quadre que dirigeix Pep Guardiola es va creuar amb el Betis als quarts de final. L’eliminatòria quedaria pràcticament resolta amb un 5-0 al Camp Nou. Tot i això, a la tornada, els andalusos van situar-se 2-0 al minut 7 i hauria d’aparèixer Leo Messi per evitar cap més sobresalt. Al final, el Betis guanyaria 3-1, però el Barça es classificaria sense angúnies per a semis.

Betis - FC Barcelona: Última prova per al finalista de Copa


22 hores, GolT, C+ Liga i Ràdio Barça – L’equip blaugrana tanca la Lliga amb la visita al camp del Betis i amb la vista posada en la final de Copa del dia 25


El FC Barcelona conclou aquest dissabte a la nit, a Sevilla, el seu trajecte a la Lliga 2011/12. Ho fa com a segon classificat i amb la vista posada en la final de la Copa del Rei del dia 25, en què s’enfrontarà a l’Athletic Club, flamant sotscampió de l’Europa League, i un equip que tampoc es juga res en la darrera jornada. El duel, doncs, servirà al conjunt de Guardiola com a l’última prova abans de l’examen final del Vicente Calderón.

Sense Pinto

Guardiola comptarà per al seu comiat a la Lliga amb 19 jugadors, els 15 disponibles del primer equip i Oier, Montoya, Bartra i Tello, del Barça B. El porter del filial serà el suplent de Víctor Valdés a Sevilla, a causa de l’esquinç al turmell dret que té Pinto, a priori el titular a la final de Copa. A banda del porter, també es perdran el partit els lesionats Fontàs, Villa, Abidal, Puyol i Alexis. Keita, en canvi, es troba entre els citats, un cop recuperat de les seves molèsties al soli de la cama esquerra.

Aprovat alt per al Betis

En el bàndol andalús, Iriney i Nelson són les úniques absències de pes. El Betis, com el Barça, no es juga res en el darrer compromís de Lliga. L’equip ha completat una temporada d’aprovat alt, tenint en compte que està vivint la seva primera temporada després d’ascendir a Primera ara fa un any. Cal recordar que el Betis és l’equip que, a la primera volta, va acabar amb el parcial de 53 gols a 0 del FC Barcelona al Camp Nou. Sense res en joc, per tant, el partit promet gols i espectacle.

Quatre anys guanyant tots els rivals de Lliga


Des de la temporada 2008/09, no hi ha hagut cap equip que hagi pogut impedir la victòria del Barça en, com a mínim, un dels dos partits en què s’hi enfrontat en el campionat

El Màlaga és l’únic que ha estat derrotat en els quatre dobles enfrontaments de les quatre últimes temporades pel Barça

Tampoc hi ha cap equip que li hagi pogut superar el ‘goal average’ particular al Barça en cap de les darreres quatre Lligues


Amb la victòria contra l’Espanyol, l’únic rival que se li resistia al present campionat, el Barça ja ha guanyat tots els equips de Primera Divisió com a mínim una vegada. Un fet remarcable que es dóna la circumstància que s’ha produït sempre en les quatre temporades en què Pep Guardiola ha dirigit l’equip.

Aquesta temporada ha hagut d’esperar més que mai per completar l’estocada: fins a la jornada 37. Al curs anterior, a la 25 ja els havia vençut a tots, després, això sí, d’una ratxa rècord de setze partits sumant de tres en tres (de la jornada 7 a la 22). A la temporada 2009/10 va assolir la fita a Vila-real, en el 35è partit, i a la 2008/09 el Getafe va ser l’últim a caure davant dels blaugranes, a la jornada 31.

8 de 8 amb el Màlaga

El Màlaga és l’únic que ha estat derrotat en els quatre dobles enfrontaments de les quatre últimes temporades pel Barça. La segona millor ratxa culer en aquest període és amb el Racing de Santander, amb set triomfs consecutius des de l’empat a un del setembre del 2008. Un altre rival propici per als interessos barcelonistes durant l’era Guardiola ha estat el Saragossa, ja que l’equip l’ha guanyat en els sis partits disputats (a la temporada 2008/09 era a Segona Divisió).

Cap ‘goal average’ perdut

D’altra banda, tampoc hi ha cap equip que hagi pogut superar el ‘goal average’ particular al Barça en cap de les darreres quatre Lligues. Dels 75 dobles enfrontaments, el quadre blaugrana n’ha vençut 74 i n’ha empatat 1 (a la temporada 2008/09, contra l’Espanyol). Si davant del Betis fa bo el 4-2 de la primera volta, el Barça completarà quatre anys invicte en el ‘goal average’ particular.