Sabtu, 12 Mei 2012

El Villamarín, darrer assalt de Guardiola

El tècnic s’acomiadarà de la banqueta del Barça a la Lliga en un camp on no va poder vèncer en les dues visites anteriors

El Betis es va avançar per 2-0 en els dos precedents

El darrer partit de Pep Guardiola a la banqueta és en una plaça complicada: l’estadi Benito Villamarín de Sevilla. Curiosament, és un dels pocs escenaris en què mai ha pogut vèncer. Dues visites, un empat i una derrota. Dissabte té la tercera oportunitat per redimir-se.

Ensurt, reacció i empat

A la 23a jornada de la Lliga 2008/09, el Barça visitava el Betis després de 22 compromisos sense perdre, 10 victòries consecutives en el campionat i 9 de seguides a domicili. Els locals van amenaçar seriosament la imbatibilitat blaugrana en avançar-se per 2-0 en 24 minuts. Dos gols d’Eto’o rescatarien un punt valuós per als interessos visitants, que s’acabarien proclamant campions. El Betis, en canvi, descendiria.

Derrota intranscendent

És per això que la darrera visita del Barça a Heliópolis no corresponia a un partit de Lliga, sinó de Copa. En el curs passat, el quadre que dirigeix Pep Guardiola es va creuar amb el Betis als quarts de final. L’eliminatòria quedaria pràcticament resolta amb un 5-0 al Camp Nou. Tot i això, a la tornada, els andalusos van situar-se 2-0 al minut 7 i hauria d’aparèixer Leo Messi per evitar cap més sobresalt. Al final, el Betis guanyaria 3-1, però el Barça es classificaria sense angúnies per a semis.