Rabu, 16 Mei 2012

Betis - FC Barcelona: Comiat amb orgull (2-2)

Sergio Busquets ha avançat el Barça amb un cop de cap en el minut 8

En la segona meitat, i amb Alves expulsat, Rubén Castro ha liderat la remuntada local

Keita, després d'una centrada de Montoya, ha empatat el partit en el temps afegit

El FC Barcelona ha tancat la Lliga amb un treballat empat al Benito Villamarín. Ha aconseguit salvar un punt gràcies a un gol de Keita en el temps afegit, quan l'equip ja portava més de mitja hora jugant amb deu per l'expulsió de Dani Alves. El Betis ha aprofitat la superioritat numèrica per capgirar el gol inicial de Busquets amb dues dianes de Rubén Castro que, malgrat tot, no han impedit que Víctor Valdés s'alci amb el seu cinquè Zamora.

D'aquesta manera, el Barça conclou la Lliga amb 91 punts i 114 gols a favor, i pot preparar-se de ple ja per a la final de Copa del dia 25, contra l'Athletic Club.

Busquets avança el Barça

Sense res en joc, Betis i Barça han ofert des de l'inici un matx ple de dinamisme i valentia. Era el FC Barcelona, però, qui manava des de la possessió i qui generava les millors ocasions. Pràcticament en la primera ha aconseguit avançar-se en el marcador, gràcies a un cop de cap de Busquets després d'un córner servit per Xavi als 8 minuts de joc.

Perill des de la segona línia

Després del 0-1 s'han succeït les ocasions visitants. Xavi ha fregat el gol amb dos llançaments de falta, mentre que Adriano i Keita també han posat a prova Casto, decisiu amb les seves aturades. Eren els homes de segona línia els que creaven perill en el conjunt blaugrana. Al descans, merescut avantatge dels de Guardiola.

Alves, expulsat

El partit ha fet un gir en la segona meitat. L'expulsió per doble groga d'Alves en el minut 52 ha obligat Guardiola a fer entrar Montoya per Afellay. Amb el canvi, el Barça ha perdut pes al migcamp i, conseqüentment, la possessió de la pilota i el control del matx.

Remunta Rubén Castro

El Betis, sempre valent, s'ha trobat amb un home més amb els espais que no ha tingut quan jugava contra onze. I en tres minuts, gràcies a dues dianes molt semblants de Rubén Castro, ha aconseguit passar del 0-1 al 2-1. El davanter canari ha superat Valdés en dos u contra u que, malgrat tot, no han espatllat el Zamora del porter blaugrana.

Keita al rescat

Semblava que el FC Barcelona cauria en el comiat de Lliga de Josep Guardiola a la banqueta blaugrana, però una gran centrada de Montoya i una millor rematada de Keita de cap, un dels jugadors predilectes del tècnic blaugrana, han rescatat un punt en el minut 91 de partit. La Lliga concloïa amb un Barça més orgullós que mai, que ha marcat 114 gols en la competició.