Jumat, 04 Mei 2012

FC Barcelona - Màlaga























Leo Messi supera el rècord de 67 goles de Müller en una temporada


El crac argentí ha superat aquest dimecres, amb un hat-trick contra el Màlaga, el rècord històric de Gerhard Müller de 67 gols en una mateixa temporada

En suma 46 a la Lliga, 14 a la Champions, 3 a la Supercopa d’Espanya, 2 a la Copa, 2 al Mundial de Clubs i 1 a la Supercopa d’Europa


Müller en va signar 67, repartits entre Lliga (36), Copa (7), Copa de la Lliga (12) i Copa d’Europa (12)

Aquesta temporada, Leo Messi porta una mitjana de 1,19 gols per partit

Messi és el Torpedo del segle XXI. El crac argentí ha superat de manera brillant aquest dimecres, contra el Màlaga, l’històric rècord de gols en una mateixa temporada, establert per Gerhard Müller en el curs 1972/73. Aquell any, el davanter alemany en va signar 67 amb el Bayern de Munic, repartits en quatre competicions: 36 a la Lliga, 7 la Copa, 12 a la Copa de la Lliga i 12 més a la Copa d’Europa. ‘Torpedo’ Müller els va assolir en 49 partits jugats (1,37 gols per partit).

Gols en totes les competicions

Ara, 39 temporades més tard, Messi ha pogut superar-lo amb 68 gols en 57 partits jugats (1,19 gols per partit). El crac argentí ha pogut marcar en totes les competicions en què ha participat el FC Barcelona: 46 a la Lliga, 14 a la Champions, 3 a la Supercopa d’Espanya, 2 a la Copa del Rei, 2 al Mundial de Clubs i 1 a la Supercopa d’Europa.

Queden, a més, tres partits per disputar-se (Espanyol i Betis a la Lliga i Athletic Club a la final de Copa), en què Leo Messi pot engrandir encara més aquest rècord per a la posteritat.

FC Barcelona - Màlaga: 'Torpedo' Messi (4-1)


Puyol ha obert el marcador, però Rondón ha empatat abans de la mitja hora de joc

Després, dos penals transformats per Messi han assegurat la victòria del FC Barcelona

El crac argentí ha superat Gerd Müller amb el gol que ha suposat el seu hat-trick

El públic ha aclamat repetidament Guardiola, que ha tornat les mostres de suport amb un gest a la graderia


Amb Messi al camp sempre hi ha espectacle. Aquesta nit, tres gols de l'argentí i un més de Puyol han permès al FC Barcelona imposar-se clarament al Màlaga, un dels equips que esperen classificar-se per a la propera edició de la Lliga de Campions. El matx ha estat un monòleg blaugrana en què Puyol ha obert el marcador abans que Rondón empatés de cap. Amb l’1-1, ha arribat l'hora de Messi, que ha resolt la cita amb un 'hat-trick', amb dos gols de penal.

D'aquesta manera, el crac argentí, amb 68 gols, aconsegueix superar l'històric rècord de Gerd Müller (67), mentre que l'equip ha superat ja els seus millors registres golejadors en una mateixa temporada (108 gols).

L'altre gran protagonista de la nit ha estat Josep Guardiola, que divendres passat va anunciar que se'n anirà a final de temporada, i que ha estat aclamat per l'afició repetidament. Al final, el tècnic, que ha viscut el seu penúltim partit al Camp Nou, ha tornat el suport del públic amb un gest d'agraïment a la grada.

Puyol avança el Barça

El domini ha estat blaugrana des de l'inici. Sense gaire velocitat en el joc, el FC Barcelona a poc a poc ha anat imposant-se i arribant amb certa claredat a l'àrea del Màlaga, que, però, ha estat el primer a gaudir d'una clara ocasió de gol. Duda ha enviat a la fusta un llançament de falta des de la frontal. L'ensurt ha despertat definitivament els locals, que dos minuts més tard s'han avançat després d'una bona acció d'Iniesta que ha rematat Puyol a gol.

Rondón iguala, Messi desempata

El Màlaga, necessitat de punts si volia mantenir la seva plaça Champions, ha trobat l'empat en una acció similar a la diana blaugrana: Gámez ha centrat des de la dreta cap a Rondón, que ha rematat de cap des del límit de l'àrea petita. Imparable per a Pinto, avui novament el porter del Barça. La resposta blaugrana ha tornat a arribar a càrrec d'Iniesta, el millor del primer temps, tombat per Gámez a l'àrea andalusa. Messi no ha perdonat des dels onze metres i ha tornat a avançar els culers.

Messi, com Müller

La segona meitat ha estat de Leo Messi. El crac argentí ha sofert i convertit el penal que ha suposat el 3-1 per als culers. Duda l’ha fet caure en un lateral de l'àrea després d'una gran jugada assajada dels blaugranes, iniciada en un llançament de córner. Amb el 3-1, el Màlaga ha avançat les seves línies a la caça del miracle, cosa que ha aprofitat el Barça per rematar el partit. Una genial assistència d'Iniesta a l'espai l'ha finalitzat Messi amb un brillant regat a Kameni, a qui ha deixat assegut. Amb aquesta diana, el '10' blaugrana ha superat els 67 gols del 'Torpedo' Müller en una mateixa temporada.

Guardiola ha aprofitat els compassos finals per donar minuts a Bartra, del Barça B, i també a Afellay, que ja va reaparèixer diumenge contra el Rayo i que aquesta nit ha tornat a jugar al Camp Nou.

El Barça més golejador a la Lliga supera el rècord de 105 gols


Amb 108 gols marcats fins ara, el Barça ha superat la seva millor marca golejadora a la Lliga, que datava de la temporada 2008/09, quan en va fer 105

Els de Guardiola continuen batent registres històrics. Aquesta vegada, el de gols a la Lliga. Un total de 15 jugadors diferents han marcat, com a mínim, un d’aquests 108 gols


Era un dels al·licients col·lectius que tenia l’equip de cara al tram final de la Lliga i aquest dimecres l’ha assolit. Amb els quatre gols marcats contra el Màlaga, el Barça en suma 108 i supera el seu rècord particular, que datava de la temporada 2008/09, la primera de Guardiola a la banqueta. El Barça del triplet va marcar un total de 105 gols en les 38 jornades de Lliga, amb Eto’o, amb 30, com a màxim golejador.

Aquest any, amb Messi com a gran protagonista, el Barça ja n’ha marcat 108 en els 36 partits disputats fins ara. És una nova mostra de la capacitat de superació d’aquest equip, que ha batut molts dels rècords de la història del Club. Deixant de banda la primera i l’última temporada de Guardiola, únicament el Barça de Robson havia superat el centenar de gols a la Lliga. La temporada 1996/97, amb Ronaldo com a referent ofensiu, el conjunt blaugrana va sumar 102 gols en les 42 jornades d’aquella Lliga de 22 equips.

Quatre dels sis millors registres

De fet, els de Guardiola tenen quatre de les sis millors marques golejadores de la història del Barça a la Lliga. A la temporada 2009/10 en va fer 98 i a la 2010/11, 95. Al marge de l’esmentat Barça de Robson, només el d’Herrera ocupa aquestes posicions de privilegi, amb un registre de 96 gols en els 30 partits disputats. Era la temporada 1958/59 i Evaristo, amb 20, va ser el màxim golejador d’aquell equip.

15 golejadors diferents

Un total de 15 jugadors diferents han marcat, com a mínim, un d’aquests 108 gols. Destaca Messi per sobre de tots, amb 46 gols marcats, però no ens podem oblidar dels 12 d’Alexis, els 10 de Xavi o els nou de Cesc. A més, Pedro i Villa n’han fet cinc i Tello i Puyol, tres. Amb dos consten Alves, Piqué, Iniesta, Thiago, Keita i Cuenca. A aquests cal afegir-hi un gol d’Adriano i els que Miranda i Robersio es van fer en pròpia porta.


Rècord de gols del Barça a la Lliga

Temporada 2011/12
108 gols en 36 partits

Temporada 2008/09
105 gols en 38 partits

Temporada 1996/97
102 gols en 42 partits

Temporada 2009/10
98 gols en 38 partits

Temporada 1958/59
96 gols en 30 partits

FC Barcelona - Màlaga: Una cita de Champions


Si fa dos gols, el conjunt de Guardiola superarà el seu rècord de dianes en un mateix curs (105)

Alexis Sánchez es perdrà el partit per una contusió a la cuixa esquerra

El Màlaga, sense el sancionat Isco, necessita puntuar per mantenir-se en places Champions


El Camp Nou es vestirà de gala per penúltima vegada aquesta temporada. La visita del Màlaga, quart classificat de la Lliga, és una excel·lent prova per al FC Barcelona, que d’aquí a 23 dies afrontarà la final de Copa contra l’Athletic Club. Fins la decisiva cita del Vicente Calderón esperen tres compromisos de nivell: Màlaga, Espanyol i Betis. L’equip, que té la Lliga molt complicada, intentarà concloure el curs amb un 9 de 9 que li permeti arribar a la final amb la màxima confiança i, de passada, superar el rècord golejador en una mateixa Lliga (els 105 gols del curs 2008/09).

Sense Alexis

Per al duel amb el Màlaga, Josep Guardiola disposarà dels 18 jugadors amb què va treballar dimarts a la tarda, els 15 disponibles del primer equip i Bartra, Montoya i Tello, del Barça B. Entre ells, no s’inclouen Alexis Sánchez (contusió a la cuixa esquerra) ni Piqué (que ha reposat durant tota la setmana), així com la resta de lesionats (Fontàs, Villa, Abidal i Xavi).

Una final per al Màlaga

El duel d’aquest dimecres al Camp Nou promet emocions fortes. Perquè el Màlaga de Pellegrini, quart classificat amb 55 punts, necessita puntuar per continuar mantenint places Champions, a les quals aspiren també el Llevant i l'Atlètic de Madrid, a hores d’ara per sota dels andalusos. Haurà de fer-ho, però, sense el sancionat Isco i els lesionats Toulalan, Caballero, Mathijsen, Baptista i Maresca. Tornen a la llista, en canvi, Monreal, Recio i Juanmi. A La Rosaleda, el Barça va imposar-se per 1-4.

Josep Guardiola, el millor tècnic del 2011


El tècnic de Santpedor, guanyador de cinc títols amb el FC Barcelona en els 12 darrers mesos, s’ha imposat a Sir Alex Ferguson i a l’últim vencedor, José Mourinho

L’entrenador blaugrana ha dedicat aquesta distinció al seu segon, Tito Vilanova

S'ha imposat amb el 41,92% dels vots, molt per sobre de Ferguson (15,61%) i Mourinho (12,43%)


La llegenda de Josep Guardiola continua creixent. Aquest dilluns, a Zuric (Suïssa), l'entrenador del FC Barcelona s'ha endut el guardó al millor tècnic del 2011. El de Santpedor s'ha imposat en la votació final a Sir Alex Ferguson (Manchester United) i José Mourinho (Reial Madrid), el guanyador ara fa un any. Guardiola ha rebut el 41,92% dels vots.

Com el FIFA Pilota d'Or, els vots han estat emesos per seleccionadors (33%), capitans de seleccions (33%) i periodistes (33%).

13 de 16 títols col·lectius

Guardiola, que fa pocs dies ja va ser considerat el millor tècnic del món per la Federació Internacional d'Història i Estadística de Futbol (IFFHS), suma amb aquest nou reconeixement un nou guardó al seu ja brillant palmarès. I és que Guardiola ja ha aixecat 13 dels 16 títols possibles amb el FC Barcelona, cinc dels quals en aquest 2011 brillant.

Dedicatòria especial per a Tito Vilanova

En la seva intervenció, Josep Guardiola ha iniciat el seu discurs expressant el seu desig de compartir el guardó amb els altres dos tècnics finalistes, Mourinho i Ferguson. També ha tingut una menció especial "per als milers de persones que durant més de cent anys han treballat per al FC Barcelona". "Per a mi és un privilegi enorme formar part d'aquest grup de persones", ha apuntat en aquesta línia.

Però sens dubte, la dedicatòria més important ha estat per al segon tècnic del primer equip de futbol, Tito Vilanova: "Des del meu cor vull dedicar aquest guardó al Tito Vilanova, el meu amic, company i assistent. Encara que ara no vinguis tant, sempre hi ets. Va per tu, noi!"

La votació

1. Josep Guardiola - 41,92% dels vots
2. Alex Ferguson - 15,61% dels vots
3. José Mourinho - 12,43% dels vots

"M'agradaria compartir aquest premi amb Mourinho i Ferguson"
"Des del meu cor vull dedicar aquest guardó al Tito Vilanova, el meu amic, company i assistent"