Sabtu, 12 Mei 2012

Quatre anys guanyant tots els rivals de Lliga


Des de la temporada 2008/09, no hi ha hagut cap equip que hagi pogut impedir la victòria del Barça en, com a mínim, un dels dos partits en què s’hi enfrontat en el campionat

El Màlaga és l’únic que ha estat derrotat en els quatre dobles enfrontaments de les quatre últimes temporades pel Barça

Tampoc hi ha cap equip que li hagi pogut superar el ‘goal average’ particular al Barça en cap de les darreres quatre Lligues


Amb la victòria contra l’Espanyol, l’únic rival que se li resistia al present campionat, el Barça ja ha guanyat tots els equips de Primera Divisió com a mínim una vegada. Un fet remarcable que es dóna la circumstància que s’ha produït sempre en les quatre temporades en què Pep Guardiola ha dirigit l’equip.

Aquesta temporada ha hagut d’esperar més que mai per completar l’estocada: fins a la jornada 37. Al curs anterior, a la 25 ja els havia vençut a tots, després, això sí, d’una ratxa rècord de setze partits sumant de tres en tres (de la jornada 7 a la 22). A la temporada 2009/10 va assolir la fita a Vila-real, en el 35è partit, i a la 2008/09 el Getafe va ser l’últim a caure davant dels blaugranes, a la jornada 31.

8 de 8 amb el Màlaga

El Màlaga és l’únic que ha estat derrotat en els quatre dobles enfrontaments de les quatre últimes temporades pel Barça. La segona millor ratxa culer en aquest període és amb el Racing de Santander, amb set triomfs consecutius des de l’empat a un del setembre del 2008. Un altre rival propici per als interessos barcelonistes durant l’era Guardiola ha estat el Saragossa, ja que l’equip l’ha guanyat en els sis partits disputats (a la temporada 2008/09 era a Segona Divisió).

Cap ‘goal average’ perdut

D’altra banda, tampoc hi ha cap equip que hagi pogut superar el ‘goal average’ particular al Barça en cap de les darreres quatre Lligues. Dels 75 dobles enfrontaments, el quadre blaugrana n’ha vençut 74 i n’ha empatat 1 (a la temporada 2008/09, contra l’Espanyol). Si davant del Betis fa bo el 4-2 de la primera volta, el Barça completarà quatre anys invicte en el ‘goal average’ particular.

0 komentar: