Selasa, 01 Mei 2012

Valdés, camí dels cinc Zamora de Ramallets


El porter del Barça està molt a prop d’aconseguir el seu cinquè trofeu Zamora i igualar un mite del barcelonisme com Antoni Ramallets

Valdés, a més, seria el primer porter de la història que encadenaria quatre premis consecutius al porter menys batut de la Lliga


Si, com tot sembla indicar, Pinto juga els tres partits de Lliga que queden, Víctor Valdés sumarà el seu cinquè trofeu Zamora, el quart de consecutiu, i igualarà un mite de la història del FC Barcelona com és Antoni Ramallets, que va ser el porter menys batut de la Lliga les temporades 1951/52, 1955/56, 1956/57, 1958/59 i 1959/60. I, segons va explicar Guardiola, Pinto té tots els números de ser el porter titular en el tram final de Lliga: “Necessito donar minuts al porter que ens ha portat a tres finals de Copa en els quatre últims anys”.

“Els rècords són per batre’ls”, afirmava Ramallets en el número 43 de la Revista Barça. Era l’octubre de l’any 2010. Ramallets i Valdés van compartir anècdotes i confidències. “Els cops que hem coincidit amb l’Antoni sempre em va deixar clar que confiava en mi. Des de l’inici. Ell apostava per mi i jo li estic molt agraït. Que sempre hagi mostrat aquest suport és un luxe i un privilegi”, explicava l’actual porter del Barça.

0,76 gols per partit

Valdés ha encaixat 26 gols en les 34 jornades de Lliga que ha disputat i acumula un coeficient de 0,76 gols per partit. El segon en aquesta classificació és Casillas, amb una mitjana de 0,86. Encara que el porter del Reial Madrid no encaixi cap més gol en els tres partits que resten, Valdés mantindria un millor coeficient i, per tant, només li quedaria esperar fins a final de la Lliga per continuar fent història.

Format al planter blaugrana, Valdés va ser el porter menys golejat de la Lliga la temporada 2004/05, amb Rijkaard a la banqueta. Amb Guardiola, el porter de l’Hospitalet pot encadenar quatre trofeus Zamora consecutius (2008/09, 2009/10, 2010/11 i 2011/12) i convertir-se en el primer porter de la història que ho aconsegueix. Arconada en va encadenar tres a principis dels anys vuitanta defensant la porteria de la Reial Societat.

Per Pinto, “els èxits individuals són un reconeixement a tot el col·lectiu”. Per tant, si Valdés guanya el Zamora serà un nou èxit d’aquest equip. “És el porter que més s’ho mereix”, assegurava l’andalús en la roda de premsa de dimarts.

Els 18 Zamora del Barça

- Velasco (1948)
- Ramallets (52, 56, 57, 59 i 60)
- Pesudo (1966)
- Sadurní (1969, 75 i 75)
- Reina (1973)
- Artola (1978)
- Urruti (1984)
- Zubizarreta (1987)
- Valdés (2005, 09, 10 i 11)

Guardiola complirà 150 partits en Lliga aquest dimecres contra el Màlaga


El partit d’aquest dimecres contra el Màlaga al Camp Nou, el primer dels tres últims que queden per concloure la Lliga, serà el 150è del tècnic en aquesta competició des que dirigeix el primer equip

Al llarg d’aquests encara 149 partits a la competició de la regularitat, el FC Barcelona suma un 76,5% de victòries i només un 7,4% de derrotes


Al Camp Nou i davant el Màlaga és a on Josep Guardiola assolirà la xifra dels 150 partits en Lliga des que es fes càrrec de la banqueta del primer equip del FC Barcelona. Una dada més per al record de les moltíssimes que el de Santpedor deixarà en una brillant etapa que conclourà a final de temporada. En el cas concret de la competició de la regularitat, Guardiola sumarà un total de 152 compromisos –queden per endavant els partits contra el Màlaga, l’Espanyol i el Betis-.

Guardiola finalitzarà la seva etapa com a entrenador blaugrana en la quarta posició dels tècnics amb més partits de Lliga de la història del Club, només superat per Johan Cruyff (306), Marinus Michels (204), i Frank Rijkaard (190). Una competició, la Lliga, que el Barça ha aixecat en tres de les quatre últimes temporades, totes tres amb molts punts (87, 99 i 96). Al llarg d’aquests encara 149 partits a la competició de la regularitat, els números del primer equip de futbol han estat espectaculars.

Unes xifres de somni

I és que el FC Barcelona de Guardiola, tenint en compte els 149 partits disputats fins el moment, suma uns percentatges espectaculars: 76,5% de victòries, 16,1% d’empats i només un 7,4% de derrotes. Les xifres pel que fa a gols són també d’impressió: 402 a favor, per només 106 en contra. En definitiva, unes estadístiques que el situen molt destacadament respecte les de Cruyff, Michels i Rijkaard. Només pel que fa al número de victòries, per exemple, tindrien un percentatge del 59,8%, 51,4% i 59%, respectivament.

Aquestes serien les dades dels altres tres tècnics, més al detall:

Johan Cruyff: 59,8% de victòries, 22,5% d’empats i 17,6 de derrotes.

Marinus Michels: 51,4% de victòries, 25,5 d’empats i 23% de derrotes.

Frank Rijkaard: 59% de victòries, 23,6% d’empats i 17,3% de derrotes.

Guardiola ocupa la quarta posició dels tècnics amb més partits de Lliga de la història del Club, només superat per Cruyff (306), Michels (204), i Rijkaard (190)

Pinto: “Tito té tot el nostre suport”


El porter, que va ser titular a Vallecas, creu que Tito Vilanova té el “caràcter” i la “força” suficients per liderar el primer equip a partir de la temporada vinent

L’andalús vol que Messi guanyi el Pitxitxi: “Si el guanya ell, guanya tot l’equip”


L’adéu de Josep Guardiola i el nomenament de Tito Vilanova com el seu successor han estat els dos temes més tractats a la roda de premsa de José Manuel Pinto. “Entenc perfectament el que ha fet Guardiola. S’ho pren tot molt seriosament i això provoca un desgast mental. No es poden comparar, però Tito té caràcter i força, i tot el nostre suport”, ha explicat.

Vaticina pocs canvis en el joc

Sobre com pot canviar el futbol del primer equip, José Manuel Pinto ha estat clar: “No crec que canviï gaire, perquè tots dos comparteixen una mateixa visió. Estem molt tranquils i confiem plenament en Tito i en com veu el futbol”. En aquest sentit, ha descartat parlar de fi de cicle: “Només el temps ho dirà”.

El porter ha reconegut, alhora, que “tots nosaltres estem afectats i hem patit en la mateixa mesura” la notícia de l’adéu de Guardiola.

Premi individual, triomf col·lectiu

Preguntat sobre el possible Pitxitxi de Messi, Pinto creu que els èxits individuals són un reconeixement a tot el col·lectiu: “Vull que guanyi Messi el Pitxitxi. Si guanya ell, guanya tot l’equip. Si ell marca, és gràcies al treball de tots”. En aquest sentit, també ha afirmat que Víctor Valdés, Zamora si no juga cap partit més, “és el porter que més s’ho mereix”.