Rabu, 09 Mei 2012

#graciesPep, ‘trending topic’ mundial


Twitter, Facebook i d’altres xarxes han registrat milers de missatges de suport dels aficionats blaugrana pel comiat de Pep Guardiola

L’etiqueta #graciesPep va convertir-se en ‘trending topic’ mundial


Les xarxes socials van vibrar amb l’adéu de Josep Guardiola al Camp Nou. Milers de seguidors blaugrana van seguir minut a minut tot el que succeïa a l’Estadi, i això es va veure reflectit a Internet. L’etiqueta #graciesPep de Twitter va arribar a ser ‘trending topic’ mundial al final del derbi contra l’Espanyol, per bé que en el primer temps ja s’havia col·locat com a ‘trending topic’ a Espanya. Les xifres a Twitter no van parar de créixer des de les 20.00h: #graciesPep va començar amb 3.100 ‘tweets’ per hora, i a les 23.45h ja havia arribat a l’espectacular dada de 55.000 piulades.

A més de l’etiqueta, a Twitter també es va poder veure el suport de milers de culers i dels mateixos jugadors del Barça. Andrés Iniesta va deixar el seu missatge dedicat a Guardiola a la xarxa social: “Gran comiat de la temporada en el nostre estadi. Gràcies, Míster! #graciesPep”. Als ‘tweets’ dels aficionats del Barça l’agraïment a l’entrenador blaugrana es repetia.

Facebook i Youtube

Facebook va ser un altre dels espais que els seguidors del FC Barcelona van escollir per mostrar el seu suport a Guardiola. Els ‘posts’ que es van fer al Facebook oficial del Club van rebre més de 340.000 ‘M’agrada’ i 35.000 comentaris. El missatge que va tenir més èxit va ser el ‘post’ amb el resultat del partit just abans que comencés l’acte de comiat, ja que va acumular més de 83.000 ‘M’agrada’. El vídeo de comiat dels Toons també va triomfar entre els fans barcelonistes. A la mitja part ja s’havia reproduït més de 88.000 vegades a Youtube.

El suport arriba a la Xina

L’homenatge a Pep Guardiola va travessar barreres. La xarxa social xinesa Tencent Weibo va registrar més d’un milió de missatges dedicats a l’entrenador blaugrana. Entre ells, “és difícil trobar una paraula concreta amb la que expressar el meu sentiment. Gràcies, Pep, retem homenatge al gran Pep” o “Rei del Camp Nou per sempre, Pep Guardiola”, van ser algunes de les idees més repetides a la Xina.

0 komentar: