Jumat, 27 April 2012

Pep Guardiola, el tècnic més llorejat de la història del Barça


El palmarès del tècnic és el més ampli de la banqueta blaugrana: dues Champions, tres Lligues, dos Mundials de Clubs, dues Supercopes d'Europa, una Copa del Rei i tres Supercopes d'Espanya

El segueixen Johan Cruyff, amb 11 títols, Jack Greenwell, amb 8, Fernando Daucik, amb 6, i Frank Rijkaard, amb 5

Encara amb la possibilitat d’afegir la present edició de la Copa del Rei, el Barça de Guardiola suma un total de 13 títols al llarg de les quatre temporades que el de Santpedor ha estat al capdavant de la banqueta del primer equip de futbol. Es tracta, sense cap mena de dubte, de l’etapa més gloriosa de l’Entitat. I és que cap entrenador del FC Barcelona havia aconseguit abans un palmarès tan extens i, sobretot, en un espai tan curt de temps.


Johan Cruyff, que va ser tècnic entre el 1988 i el 1996, va sumar un total d’11 títols, entre els quals s’hi troba la primera Copa d’Europa de la història del Club. Ja tirant molt més enrere en el temps, Jack Greenweell, en les seves dues etapes com a tècnic (1917-1924 i 1931-1933), duria l’equip a aixecar 8 copes. El seguirien pel que fa a nombre de títols assolits Fernando Daucik, que entre el 1950 i el 1954 assoliria 6 títols, i, finalment, Frank Rijkaard, amb un total de cinc.

L’èxit d’un model

L'època de Pep Guardiola a la banqueta del primer equip es va iniciar l'estiu del 2008, després que aconseguís l'ascens del filial de Tercera a Segona B. En el seu primer any al Camp Nou va assolir per primer cop el triplet: Copa, Lliga i Champions. Des de llavors, el Barça mai ha baixat dels tres títols per temporada. El 2009 s'acabaria amb la consecució de les dues Supercopes i del primer Mundial de Clubs.

El cicle guanyador del Barça de Guardiola no feia més que començar, i seguia amb la Lliga dels 99 punts. La temporada passada es va aconseguir ni més ni menys que la Supercopa d'Espanya, la Lliga i la quarta Lliga de Campions. En la present el conjunt blaugrana acumula les dues Supercopes i el flamant Mundial de Clubs, i té al seu abast la Copa del Rei, el pròxim 25 de maig, davant l’Athletic Club de Bilbao.

0 komentar: