Senin, 30 April 2012

Rayo Vallecano - FC Barcelona: Una golejada rècord (0-7)


Els gols de Messi (2), Alexis, Keita, Pedro (2) i Thiago permeten el FC Barcelona esclafar el Rayo Vallecano i aconseguir la seva victòria més àmplia a Vallecas

Ibrahim Afellay, que ha tornat a jugar després de la seva lesió, ha estat l'altre gran protagonista de la nit

Messi, que ha obert i tancat la golejada, es troba a només dues dianes del rècord de Gerd Müller (67)


Després de les decepcions sofertes contra el Madrid i el Chelsea, tocava reacció. I aquesta s’ha produït de forma espectacular. El FC Barcelona ha passat per sobre del Rayo Vallecano amb un futbol ofensiu i atractiu que ha deixat el partit resolt a la mitja part, quan ja manava per 0-3. Les dianes de Messi (2), Alexis, Keita, Pedro (2) i Thiago han atorgat un comodíssim triomf als de Guardiola, en què ha estat la victòria més amplia de la història blaugrana a Vallecas (fins ara, havia estat un 1-4 en el curs 1989/90), estadi que no visitaven des de fa nou temporades.

Així, doncs, ha estat un retorn més que satisfactori per a un equip que ha demostrat capacitat de reacció i un immens caràcter, tot i els últims resultats adversos i la notícia de l'adéu de Guardiola a final de temporada. Amb el 0-7, a més, el Barça es manté a 7 punts del líder, el Reial Madrid.

Messi inicia la golejada

Ràpidament ha quedat clar que aquest seria un partit amb gols. El Rayo Vallecano ha amenaçat en els compassos inicials, però ha estat el FC Barcelona qui ha colpejat primer, després d'una genial jugada col·lectiva culminada per Messi en la línia de gol. L'argentí ha participat també en el 0-2, quan ha recuperat una pilota que, posteriorment, Keita ha assistit cap a Alexis, que ha driblat Cobeño abans de marcar, amb l'ajuda de Rober. En aquesta jugada, el central ha xocat amb el pal i ha caigut lesionat. Mala sort.

Vendaval blaugrana

L’avançada defensa del Rayo convidava a què el Barça busqués Alexis i Pedro amb passades en profunditat. Així arribava tot el perill blaugrana, que ha tancat una i altra vegada als madrilenys dins la seva àrea. En una d'aquestes accions, Messi s'ha inventat una genialitat que ha acabat en assistència per a Keita, que no ha perdonat davant Cobeño. A la mitja part, justícia amb el 0-3.

Pedro s'apunta a la festa

Poc ha canviat el partit després de la represa. Només començar la segona meitat, una centrada d'Alexis l'ha rematat Messi al travesser. El seu rebuig ha anat a parar a Pedro, que únicament ha hagut d'empènyer la pilota al fons de la xarxa. Era el quart d'una golejada que ha tingut dos protagonistes més: Pinto, que ha començat la seva preparació per a la final de Copa amb diverses intervencions de luxe, i Afellay, que ha tornat als terrenys de joc després de la seva greu lesió al setembre.

Tres més al final

En el quart d'hora final han arribat tres gols culers més. El 0-5 ha estat obra de Thiago, amb un cop de cap després d'una magnífica centrada d'Alves. Poc després, Pedro ha signat el seu doblet després d'una nova brillant assistència de Messi, que també ha obtingut el seu en els minuts finals. Amb aquestes dues dianes, es queda només a dos de Gerd Müller. Ell ha estat el millor d'un Barça sublim a Vallecas. Insuperable.

0 komentar: